Tävling

Foto: Anders Tenghede

Våra tävlingar

Söndagen 4:e okt körde vi årets sista tävling på Mariedal Park och vi avlutade med final i vår stora klassiker, Hundkökets Svenskt Avelslopp samt många andra fina lopp!
Finalen blev som väntat jämn i starten, Arion tog ledningen följd av kullsystern, Sansa, i ingången till tredjekurvan drog han dock ifrån och de övriga hann upp Sansa, som fick det riktigt trångt och tyvärr gick omkull. Istället var det kullsystern Augusta Hermione som tog upp jakten och knep andraplatsen före Goldie Hawn. Grattis alla ägare och Davantis kennel (Malin Månsson) uppfödare till vinnaren, tvåan och Sansa!

Vi körde utan publik, spel m.m. enligt restriktionerna som utfärdats av Folkhälsomyndigheten vad gäller Corona pandemin.
Breeders Oaks och några andra av våra klassiker är, på förekommen anledning, uppskjutna till nästa år (2021).

Tävlingsprogram

Här hittar du, under tävlingssäsongen, tävlingsprogram m.m. men då vi nu stängt för vintern, finns inga program att ladda ner.

Tävlingsinbjudan 2021

...kommer att publiceras här så snart det är tillgängligt!

Tävlingsledare
för SDA-GHK är Stig Fredriksson (email)
Registratorer är Judith Ekman (email) samt
Rigmor Carlsson (email)  

Våra klassiker

Svenskt Avelslopp

Göteborgsklubbens gamla klassiker - Svenskt Avelslopp är en av landets största tävlingar, både vad det gäller prispengar och anseende. Den som vinner Avelsloppet blir ofta även framgångsrik i andra sammanhang och ses inte sällan i SM-final, Derbyfinal eller som Årets Hund. Loppets historia börjar redan på 60-talet men har gått i sin nuvarande form sedan 1977. Idag är det svenskfödda treåringar som tävlar och här nedanför kan du följa vilka hundar som är aktuella inför framtida tävlingar.

Lite historia

Avelsloppets historia börjar egentligen redan på 60-talet på Tuvebanan i Göteborg, men var då endast en tävling för en viss årskull. Ove Lindberg hette mannen som startade nutidens stortävling, SVENSKT AVELSLOPP. Bringmores Kennel stod för vandringspriset.

Oves hund, BLACK WATER (Clomoney Spank-Gulliver Girl) vann dåtidens Avelslopp 1975 på ett underlag av gräs på rakorna och grus i kurvorna. Kennel Goat Wool’s var stora redan då, med storheter som GW’s IDEFIX (Dramatic Ace-Dromulton Last). Idefix vann det sista Avelsloppet enligt gamla formen 1976.

Lennart Jonssons Mirage (Hall of Fame - Navy's Darkie) vann första tävlingen i modern form över 480 meter på Tuvebanan 1977.  (uppfödare: Bertil Måsrtensson)

Avelsloppet 2019 vanns av Son of Trix (Pennys Trix - Hagas Fiona), ägare: Eskil och Kerstin Nilsson tävlandes för Cimbria Hundkapplöpningsklubb. Även uppfödaren premieras i denna tävling och stolt uppfödare av Son of Trix är Hagas Kennel.

Avelsloppet 2019 bjöd på stor dramatik redan i semifinalerna.
I det första heatet fick haren stopp och loppet kunde inte köras om. Detta innebar att en av semifinalerna fick avgöras genom lottning och vidare därifrån gick Mafalda, Trix och Mona Lee TT.
Den andra semifinalen avgjordes på vanligt sätt. I den missade storfavoriten Son of Trix starten så istället var det Joomba som rusade iväg till ledning. Hon jagades ikapp av både Son of Trix men framför allt Rarity som vann övertygande.
I finalen var dock Son of Trix tillbaka i vanlig form och åt honom fanns inget att göra. Han vann ohotad efter ledning från start till mål. Systrarna Mafalda och Joomba jagade men hanns ikapp av Trix som knep andra platsen framför Mafalda med några ynka hundradelar. Rarity ströks tyvärr precis innan lopp så vad hennes förmågor hade räckt till fick vi dessvärre aldrig veta.

2020 startar nu i helgen och kommer att bjuda på stor spänning! Lottningen kommer att publiceras ovan så snart den är klar.

Samtliga vinnare av Svenskt Avelslopp hittar du under Historiska Vinnare i toppmenyn, eller genom att klicka HÄR!


Foto: Sebastian Olsson

Breeders Oaks

Mer information kommer snart...